Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Sok tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy milyen domain nevet érdemes választani. Például sokan azt hiszik, hogy egyes domainek nagy előnyt élveznek a keresőben, lássuk mi igaz ebből.

.hu domain végződést válassz!

Magyarországon elődlegesen .hu végződésű domaint érdemes regisztrálni, mert az embereknek ez jut eszébe először. Tehát ha valaki próbál visszaemlékezni a domainedre, akkor szinte biztost a .hu végződést fogja kipróbálni először, ha más végződést regisztráltál (.com, .eu, stb.), mert a .hu már foglalt volt, akkor ezekben az esetekben a látogató a konkurens oldalra fog jutni. Törekedj tehát a .hu végződésű domain névre!

Kulcsszó a domain névben

Sokan azt gondolják, hogy ha a legfontosabb kulcsszó szerepel a domain névben, az egyenes utat jelent a Google találati listájának elejére. Ez sajnos nincs így, ma már koránt sincs ennek akkora szerepe a rangsorolásban, mint 5-10 évvel ezelőtt.

A kulcsszó szerepe ma már inkább az, hogy könnyen megjegyezhetővé teszi a domaint, így a látogatónak könnyebb visszaemlékezni a honlapunk címére. Például a gyorsvasalas.hu sokkal beszédesebb, leíróbb, mint az Akármilyen34Kft.hu. Tehát ha találsz egy jó kulcsszavas domaint, akkor inkább azt vizsgált, hogy mennyire könnyen megjegyezhető, mint azt, hogy mekkora előny lesz ez a keresőoptimalizálásban.

Könnyen megjegyezhető, leíró domain nevet válassz!

Válassz olyan domain nevet, ami leírja a szolgáltatásodat, hogy lehetőleg már abból kiderüljön, hogy mivel foglalkozol. Az előbb említett gyorsvasalas.hu vasalási szolgáltatást biztosít, úgy hogy a ruha szállításáról is gondoskodnak, ráadásul 1-2 nap alatt elvégzik a munkát. Ebben az esetben tehát, már a találati listában a domain olvasásakor következethet a látogató, hogy milyen szolgáltatásra számítson, és szívesebben kattint rá, mint az Akármilyen34Kft.hu domainre.

Ne válassz kötőjeles domaint!

Ha netán offline is szeretnéd hirdetni a honlapodat, akkor ezt nagyban megnehezíti a kötőjel, mert azt egy rádió reklámban külön ki kell mondani, ráadásul nehéz lesz megjegyezni is a weboldalad címét.

Ha azért választanál kötőjeles verziót, mert az egybeírt már foglalt, akkor szintén ne válaszd, mert így ismét a konkurencia honlapjára terelheted a látogatót.

Ne válassz ékezetes domaint!

Az ékezetes domainek 2004-óta regisztrálhatók Magyarországon, de nem igazán terjedtek el. Valójában ezek csak a böngésző kódolása után lesznek ékezetesek és mivel az emberek nem gyakran találkoznak velük, így nem is így szokták beírni őket.

Csak akkor érdemes ékezetes domaint regisztrálni, ha a tiéd az ékezet nélküli verzió is és biztosítani szeretnéd, hogy az ékezetes is a tiéd legyen.

Ezek a legfontosabb szempontok a domain kiválasztásakor, ha szeretnél domaint keresni magadnak, akkor olvasd el az előző cikket, amit a domain név ellenőrzésről írtam.

Ha szeretnél regisztrálni egy domaint, a honlapodhoz, akkor fordulj hozzám bizalommal, szívesen segítek. A .hu domain regisztrációs díja 3250 Ft 2 évre.

 

 

Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, honlapkészítő. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell. Legfőbb erősségem, hogy az ügyfeleimnek minden weboldallal és online marketinggel kapcsolatos kérdésben csak velem kell egyeztetni.

Minősített Google Partner vagyok, így biztos lehetsz abban, hogy Google Adwords kampányaidat is sikeresen kezelem.