Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Gyakori kérdés, hogy hol lehet leellenőrizni egy .hu végződésű domain esetében, hogy szabad-e vagy már foglalt, illetve foglaltság esetén ki a tulajdonos. A magyarországi domainek (.hu) felügyeletét az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) végzi, az általuk működtetett domain.hu honlapon van lehetőség ellenőrizni egy .hu domain státuszát és foglaltság esetén a domain tulajdonos adatait is.

Sokan azt gondolják, hogy ha megnyitják az kiválasztott címet egy böngészőben és ott nem töltődik be a tartalom, akkor szabad a domain név. Ez nem jó módszer, ugyanis számos olyan eset lehet, amikor a domain regisztrált, de technikai hiba vagy szándékos megoldás miatt nem töltődik be semmilyen tartalom a cím megnyitásakor. Ha biztosra akarsz menni, akkor használd a domain.hu ellenőrzőjét

Új domain név ellenőrzése

Új .hu domainnév regisztrációja előtt ellenőrizni kell, hogy az adott domain név szabad-e, ha ezt nem teszed meg akkor feleslegesen töltöd ki a papírokat az igényléshez, mert a regisztrátor azonnal vissza fogja dobni az igényedet. Ezzel az eszközzel gyorsan kiderítheted, hogy a kiválasztott domain szabad-e vagy foglalt!

 

Domain tulajdonosának ellenőrzése

Sajnos néhány weboldalkészítő trükközik azzal, hogy a domain regisztrációt óriási problémának állítják be és csak annyit mondanak az ügyfélnek, hogy majd ők gyorsan elintézik. Ezekben az esetekben a legtöbbször a honlapkészítő a saját nevére regisztrálja a domaint és ezzel magához láncolja a tájékozatlan ügyfelet. Ha már van honlapod, de nem vagy biztos benne, hogy a honlapkészítőd a te vagy a céged nevére regisztrálta a domain-t akkor .hu domain esetén érdemes leellenőrizned.

A megnyíló oldalon írd be a honlapod címét a .hu végződés nélkül és kattints a keress! gombra. Ezután láthatod, hogy mi a domain jelenlegi státusza és a további információk felirat alatt a második sorban kattints a Domain-igénylő vagy domain-használó feliratra.

A következő oldalon írd be az ellenőrző kódot és kattints a mehet gombra!

Ezután megjelenik a domain whois rekordja, ami az első sorok között tartalmazni fogja a domain tulajdonosának adatait.

Domain név ellenőrzése
Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, honlapkészítő. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell. Legfőbb erősségem, hogy az ügyfeleimnek minden weboldallal és online marketinggel kapcsolatos kérdésben csak velem kell egyeztetni.

Minősített Google Partner vagyok, így biztos lehetsz abban, hogy Google Adwords kampányaidat is sikeresen kezelem.