Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Tények és tévhitek a keresőoptimalizálással és a honlapkészítéssel kapcsolatban I.

A mai napon azt a tévhitet fogom bemutatni neked mely szerint sokan azt gondolják, hogy ha a Google találati listájában rákattintanak a saját oldalukra, akkor ezzel elősegíthetik azt, hogy jobb helyezéseket érjenek el.

Ez sajnos nem ilyen egyszerű.

A Google több száz paramétert vesz figyelembe a rangsoroláskor. Ez az egy sem az, ami alapján azt gondolhatjuk, hogy majd gyorsan előre kerülünk. Ez a tévhit valószínűleg onnan fakad, hogy a Google személyre szabott találati listákat készít.

Tehát a találati lista megjelenítésekor  figyelembe veszi azt, hogy te ezt a honlapot korábban már meglátogattad és ha igen vagy netán rendszeresen teszed ezt, akkor ezt egyre előrébb fogja neked hozni  a rangsorban

Így akár első is lehetsz.

De ez a személyre szabott találati lista csak neked van így másoknál ez a változás nem következett be.

Teljesen felesleges naponta többször megnyitni a Googleben az oldaladat, rákattintani. Sőt, itt már be is jön egy olyan paraméter, ami nagyon fontos, ez a minőség.

A weboldalad minősége.

Hogyha a Google azt tapasztalja, hogy a kereső emberek a találati listán rákattintanak egy oldalra,  majd onnan gyorsan visszatérnek a találati listához. Tehát, hogyha mondjuk csak azért kattintasz, mert úgy gondolod, hogy ez hatékony. Tehát megnyitja az oldalt, bezárja és visszamegy a találati listára.

A Google azt fogja tapasztalni, hogy ez egy rossz minőségű oldal, mert innen gyorsan visszajönnek a látogatók. Úgy hogy összességében akár, még ronthatod is a saját helyezésedet. Erre nagyon kicsi az esély, de nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Teljesen feleslegesen töltöd ezzel az időt, ezért ne kattintgass a saját hivatkozásaidra, saját találataidra a Google találati listáján azért, hogy előrébb kerülj. Ennek semmi értelme sincs.

Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, honlapkészítő. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell. Legfőbb erősségem, hogy az ügyfeleimnek minden weboldallal és online marketinggel kapcsolatos kérdésben csak velem kell egyeztetni.

Minősített Google Partner vagyok, így biztos lehetsz abban, hogy Google Adwords kampányaidat is sikeresen kezelem.