Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Gyakori kérdés, hogy hol lehet leellenőrizni egy .hu végződésű domain esetében, hogy szabad-e vagy már foglalt, illetve foglaltság esetén ki a tulajdonos. A magyarországi domainek (.hu) felügyeletét az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) végzi, az általuk működtetett domain.hu honlapon van lehetőség ellenőrizni egy .hu domain státuszát és foglaltság esetén a domain tulajdonos adatait is.

Új domain név ellenőrzése

Új .hu domainnév regisztrációja előtt ellenőrizni kell, hogy az adott domain név szabad-e, ha ezt nem teszed meg akkor feleslegesen töltöd ki a papírokat az igényléshez, mert a regisztrátor azonnal vissza fogja dobni az igényedet. Ezzel az eszközzel gyorsan kiderítheted, hogy a kiválasztott domain szabad-e vagy foglalt!

 

Domain tulajdonosának ellenőrzése

Sajnos néhány weboldalkészítő trükközik azzal, hogy a domain regisztrációt óriási problémának állítják be és csak annyit mondanak az ügyfélnek, hogy majd ők gyorsan elintézik. Ezekben az esetekben a legtöbbször a honlapkészítő a saját nevére regisztrálja a domaint és ezzel magához láncolja a tájékozatlan ügyfelet. Ha már van honlapod, de nem vagy biztos benne, hogy a honlapkészítőd a te vagy a céged nevére regisztrálta a domain-t akkor .hu domain esetén érdemes leellenőrizned.

A megnyíló oldalon írd be a honlapod címét a .hu végződés nélkül és kattints a keress! gombra. Ezután láthatod, hogy mi a domain jelenlegi státusza és a további információk felirat alatt a második sorban kattints a Domain-igénylő vagy domain-használó feliratra.

A következő oldalon írd be az ellenőrző kódot és kattints a mehet gombra!

Ezután megjelenik a domain whois rekordja, ami az első sorok között tartalmazni fogja a domain tulajdonosának adatait.

Domain név ellenőrzése
Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, a kisvállalkozók egyszemélyes, online megjelenés menedzsere. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell.

A legjobb helyen jársz, hogy ezt elsajátítsd!

Domain név ellenőrzés
5 (100%) 1 szavazat