Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Egyre népszerűbbek azok a honlapkészítő weboldalak (wix, wezzpage), ahol az ügyfél saját maga tudja elkészíteni a honlapját és ezért havi bérleti díjat fizet, nem pedig egyszeri elkészítési díjat. Honlapkészítőként sajnos nincs túl jó tapasztalatom az ezekben a rendszerekben elkészített honlapokkal. Az egyik ilyen oldal még ki is hangsúlyozza, hogy náluk szakértelem nélkül lehet honlapot készíteni, ez tényleg igaz lehet?

Mivel ezeken a honlapokon sablonokból dolgozik a szerkesztő, így a megjelenéssel nem lesz probléma, valószínű, hogy egy 2017-es igényeknek megfelelő reszponzív alapot fog kapni a weboldala. Ez eredményesség, viszont nagyrészt nem a design-on múlik, a laikus  pedig főleg ezt nézi. Tehát lát egy szép weboldalt, amilyet ő is el tud készíteni és azt gondolja, hogy milyen jó üzlet 100-300 000 Ft helyett havi 3-5 000 Ft-ért lesz honlapja.

Elhitetik az ügyfeleikkel, hogy az itt elkészített honlap nagyon jó lesz, még úgy is ha nem ért hozzá aki csinálja. Sajnos azt kell, mondanom, hogy a honlapkészítés és a hozzá kapcsolódó egyéb szakmai tudás, annyira összetett, hogy képzettség nélkül senki nem fog eredményes honlapot készíteni ezekkel a rendszerekkel.

Mi az, ami hiányozni fog?

Az eredmények. A honlapkészítés neheze nem a design elkészítése. Sokkal összetettebb feladat a kulcsszavak megtervezése, a konkurencia felmérése, ezekhez kapcsolódóan a tartalom kialakítása. Annak  a megtervezése, hogy a szöveges tartalmak, hogyan irányítják a látogatót, milyen választások elé állítják és milyen célokat érnek el vele.

Ezeket az eredményeket mérni kell, be kell építeni a Google Analytics rendszerét és a Google Search Console-t. Ez a két rendszer olyan adatokat fog szolgáltatni, amiket értelmezve, tudni fogjuk, mit kell módosítani, javítani a honlapunkon hogy eredményesebbek legyünk.

A legtöbb esetben pedig, ha domain nevet sem vásárolunk és nem szerzünk linkeket az oldalhoz, akkor a kereső sem fogja megtalálni az oldalunkat, így nem csak az eredmények, hanem a látogatók is hiányozni fognak az oldalról.

Mire lehet használni egy ilyen honlapkészítőt?

A legfontosabb feltételt kell kihúzni a listáról az eredményeket, így maradnak a nem eredmény orientált, non-profit szervezetek, akiknek megfelelő megoldást nyújthat egy-egy ilyen ingyenes honlapkészítő weboldal, de a fizetős verziók már többe kerülhetnek, mint egyszer elkészíttetni egy hagyományos honlapot. Tehát ebben az esetben is meg kell fontolni a magasabb elkészítési díjat, de olcsóbb üzemeltetést.

Van egy megoldás, a wordpress!

WordPressel készíthet bárki saját honlapot úgy, hogy igazán sikeres is legyen. Kell egy domain és egy tárhely, egy gyors telepítés és már építheted is a saját oldalad, ami ráadásul keresőbarát és szinte korlátlanul bővíthető. Nem kell arra számítanod, hogy ha egy egyszerű funkciót szeretnél a honlapodba, akkor az jelentősen megnöveli a havidíjadat, szó sincs erről. Egyáltalán, nincs is havidíj.

Az általam készített WordPress tanfolyamból megtanulhatod az alapokat és elindulhatsz a sikeres honlap felé, havidíjak és extra költségek nélkül.

Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, a kisvállalkozók egyszemélyes, online megjelenés menedzsere. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell.

Minősített Google Partner vagyok, így biztos lehetsz abban, hogy Google Adwords kampányaidat is sikeresen kezelem.

Ingyenes honlapkészítő, mi vele a probléma?
4.7 (94%) 10 szavazat