Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Sok tévhit kering azzal kapcsolatban, hogy milyen domain nevet érdemes választani. Például sokan azt hiszik, hogy egyes domainek nagy előnyt élveznek a keresőben, lássuk mi igaz ebből.

.hu domain végződést válassz!

Magyarországon elődlegesen .hu végződésű domaint érdemes regisztrálni, mert az embereknek ez jut eszébe először. Tehát ha valaki próbál visszaemlékezni a domainedre, akkor szinte biztost a .hu végződést fogja kipróbálni először, ha más végződést regisztráltál (.com, .eu, stb.), mert a .hu már foglalt volt, akkor ezekben az esetekben a látogató a konkurens oldalra fog jutni. Törekedj tehát a .hu végződésű domain névre!

Kulcsszó a domain névben

Sokan azt gondolják, hogy ha a legfontosabb kulcsszó szerepel a domain névben, az egyenes utat jelent a Google találati listájának elejére. Ez sajnos nincs így, ma már koránt sincs ennek akkora szerepe a rangsorolásban, mint 5-10 évvel ezelőtt.

A kulcsszó szerepe ma már inkább az, hogy könnyen megjegyezhetővé teszi a domaint, így a látogatónak könnyebb visszaemlékezni a honlapunk címére. Például a gyorsvasalas.hu sokkal beszédesebb, leíróbb, mint az Akármilyen34Kft.hu. Tehát ha találsz egy jó kulcsszavas domaint, akkor inkább azt vizsgált, hogy mennyire könnyen megjegyezhető, mint azt, hogy mekkora előny lesz ez a keresőoptimalizálásban.

Könnyen megjegyezhető, leíró domain nevet válassz!

Válassz olyan domain nevet, ami leírja a szolgáltatásodat, hogy lehetőleg már abból kiderüljön, hogy mivel foglalkozol. Az előbb említett gyorsvasalas.hu vasalási szolgáltatást biztosít, úgy hogy a ruha szállításáról is gondoskodnak, ráadásul 1-2 nap alatt elvégzik a munkát. Ebben az esetben tehát, már a találati listában a domain olvasásakor következethet a látogató, hogy milyen szolgáltatásra számítson, és szívesebben kattint rá, mint az Akármilyen34Kft.hu domainre.

Ne válassz kötőjeles domaint!

Ha netán offline is szeretnéd hirdetni a honlapodat, akkor ezt nagyban megnehezíti a kötőjel, mert azt egy rádió reklámban külön ki kell mondani, ráadásul nehéz lesz megjegyezni is a weboldalad címét.

Ha azért választanál kötőjeles verziót, mert az egybeírt már foglalt, akkor szintén ne válaszd, mert így ismét a konkurencia honlapjára terelheted a látogatót.

Ne válassz ékezetes domaint!

Az ékezetes domainek 2004-óta regisztrálhatók Magyarországon, de nem igazán terjedtek el. Valójában ezek csak a böngésző kódolása után lesznek ékezetesek és mivel az emberek nem gyakran találkoznak velük, így nem is így szokták beírni őket.

Csak akkor érdemes ékezetes domaint regisztrálni, ha a tiéd az ékezet nélküli verzió is és biztosítani szeretnéd, hogy az ékezetes is a tiéd legyen.

Ezek a legfontosabb szempontok a domain kiválasztásakor, ha szeretnél domaint keresni magadnak, akkor olvasd el az előző cikket, amit a domain név ellenőrzésről írtam.

Ha szeretnél regisztrálni egy domaint, a honlapodhoz, akkor fordulj hozzám bizalommal, szívesen segítek. A .hu domain regisztrációs díja 3250 Ft 2 évre.

 

 

Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, a kisvállalkozók egyszemélyes, online megjelenés menedzsere. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell.

A legjobb helyen jársz, hogy ezt elsajátítsd!

Így válassz domain nevet!
5 (100%) 1 szavazat