Tel.: +36 70 621 42 80 hello@rendeswebes.hu

Tények és tévhitek a keresőoptimalizálással és a honlapkészítéssel kapcsolatban I.

A mai napon azt a tévhitet fogom bemutatni neked mely szerint sokan azt gondolják, hogy ha a Google találati listájában rákattintanak a saját oldalukra, akkor ezzel elősegíthetik azt, hogy jobb helyezéseket érjenek el.

Ez sajnos nem ilyen egyszerű.

A Google több száz paramétert vesz figyelembe a rangsoroláskor. Ez az egy sem az, ami alapján azt gondolhatjuk, hogy majd gyorsan előre kerülünk. Ez a tévhit valószínűleg onnan fakad, hogy a Google személyre szabott találati listákat készít.

Tehát a találati lista megjelenítésekor  figyelembe veszi azt, hogy te ezt a honlapot korábban már meglátogattad és ha igen vagy netán rendszeresen teszed ezt, akkor ezt egyre előrébb fogja neked hozni  a rangsorban

Így akár első is lehetsz.

De ez a személyre szabott találati lista csak neked van így másoknál ez a változás nem következett be.

Teljesen felesleges naponta többször megnyitni a Googleben az oldaladat, rákattintani. Sőt, itt már be is jön egy olyan paraméter, ami nagyon fontos, ez a minőség.

A weboldalad minősége.

Hogyha a Google azt tapasztalja, hogy a kereső emberek a találati listán rákattintanak egy oldalra,  majd onnan gyorsan visszatérnek a találati listához. Tehát, hogyha mondjuk csak azért kattintasz, mert úgy gondolod, hogy ez hatékony. Tehát megnyitja az oldalt, bezárja és visszamegy a találati listára.

A Google azt fogja tapasztalni, hogy ez egy rossz minőségű oldal, mert innen gyorsan visszajönnek a látogatók. Úgy hogy összességében akár, még ronthatod is a saját helyezésedet. Erre nagyon kicsi az esély, de nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Teljesen feleslegesen töltöd ezzel az időt, ezért ne kattintgass a saját hivatkozásaidra, saját találataidra a Google találati listáján azért, hogy előrébb kerülj. Ennek semmi értelme sincs.

Solymos Tamás

Solymos Tamás

RendesWebes

Solymos Tamás vagyok, a kisvállalkozók egyszemélyes, online megjelenés menedzsere. 2007-óta készítek honlapokat és elsődleges célom, hogy a Te honlapod is sikeres legyen, mert ma már nem elég csináltatni egy honlapot, azt megfelelően működtetni, fejleszteni kell.

A legjobb helyen jársz, hogy ezt elsajátítsd!

Értékeld